suusad

marta

17.02.2010

Kas õpetajal on õigus panna hinne suuskade olemasolu või puudumise eest?

Koolis võiks olla olemas vajalikud vahendid tunni läbi viimiseks. Kui kellelgi suuski ei ole, siis ta saab neid koolis kehalise tunniks laenutada. Suusad on ka üsna kallid, võimalik, et mõni vanem ei suuda neid ka oma lapsele osta.
Ja siis oleks väga ebaõiglane, kui laps saaks halva hinde.

Lapsevanem 18.02.2010

kõik olenb ju.
otseselt asjade olemasolu/puudumist hinnata ei saa.
aga kui õpilane x ei võta kehalise kasvatuse riideid kaasa ning seepärast ei tee tundi kaasa - kas õpetajal on õigus panna talle kõrgushüppe (mis oli tunniteema) eest ühe?
minule teadaolevates koolides ei ole suuskade puudumine probleem, pannakse jooksma, võimalus uisutada, võimalus koolist laenata, võimalus suusaradadelt laenata jne.

lapsevanem - palun näta meile see rahaauk kätte kust saaks kõigi vajalike töövahendite jaoks resursse.
meil pole isegi paljunduspaberi jaoks raha!

- 19.02.2010

kui ma olen ostnud lapsele suusad, siis oleks hea, kui saaks neid vahendeid vahetada koolis suuremate numbrite vastu või laenata. Palun väga, miks pole resursse, vanemad maksavad klassraha ja selle esst ju ostetakse ka paljunduspaberit.::))

mõte-lapsevanem-õpetaja. 22.02.2010

Milleks paljundada kui õpilastel igas aines vihikud olemas?

Mõistmatu 24.02.2010

koolil peaks suusad olemas olema ja siis laenutama neid, kasvõi raha eest, kuid niimoodi hinnet panna suuskade puudumise eest on väga ebaõiglane ja tuleks pöörduda kooli juhtkonna poole sellises olukorras.

jjj 24.02.2010

Kui lapsevanem peab õpetajale ette näitama rahaaugu, kust ressurside jaoks raha saada, kes näitab lapsevanemale ette rahaaugu, kust perele söögi jaoks raha võtta!!!!!!! Minu laps käib koolis bussiga 18 km kaugusel kodust, uksest välja astub 7.15 ja tagasi laekub 18.50. Lisaks koolikotile 3 korda nädalas kaasas ka muusikakooli instrument. Kujutage ette siis last, kel pikkust 152cm, koolikoti, pillkohvri ja suuskadega 12 tundi ringi seilkemas. Põhimõtteliselt ei hakanud suusaasja ajama- juba lapse tervise seisukohalt, kuigi saan aru, et ka suusatamine on tervislik. Olen tänulik, et koolis suuskade puudumise koha pealt mõistvad ollakse.

MR 25.02.2010

Lapsevanemad, peaksite arus saama ,et laps õpib suusatama ikkagi koolis. Spetsialist õpetab ,kuidas turvaliselt suusatada, kuidas suuski hooldada. Paljud lapsevanemad käivad oma lastega suusatamas või õpetavad oma võsukesi suuskadel liikuma. Lapsed on nagunii väga haiged ning see värskes õhus viibimine tuleb ainult kasuks. Õpetajad peavad ikkagi täitma riigi poolt ette antud õppekava, suusatamine ei ole nende poolt välja mõeldud "laste piinamiseks."

Rein 05.03.2010

Meil on sama teema, mis MR-il, kuid probleem sai lahendatud lihtsalt ja viisakalt. Kuna lapse kehalise kasvatuse tunnid langevad täpselt samadele päevadele, kui muusikakooli pilliõppe tunnid, siis oli ka minu jaoks suur küsimus, kuidas saata kolmanda klassi jõnglane koolikoti, suusariiete, suuskade ja pillikohvriga kooli - käsi jääb puudu selle kõige tarimiseks - koolikott selga, dressid ühte kätte, pill teise kätte aga suuski ju hammastega ei vea. Saatsin õpetajale meili ning kokkuleppel saatsin ühe päeva lapse ise kooli suuskadega ja palusin tööandjalt pool päeva vabaks, et kooli vastu minna ja suusad ning kehalise riided koju viia, kui laps muusikakooli suundus.

Sellel ühel tunnil tõestas siis laps, et oskab sõita nii klassikat kui uisku, tunneb kõiki samme ja tehnikaid, mis on vajalikud tasasel, mäkke tõusul, laskumisel (ka kurviga laskumise lõpul) ja pidurdamisel. Õpetaja oli nõus, et laps oskab suusatada, minu poolt ka kinnitus, et vähemalt kaks korda nädalas satume me koos terviseradadele ning rohkem ta suuski vedama ei pidanud. Hakkas jooksma sel ajal, kui teised suusatasid. Vahel kasutas õpetaja teda ka oma abina, et ta aitaks juhendada neid, kel suusad esimesi kordi all.

Muidu olen suusatamise poolt 100% aga nende vedamine on kahjuks tihti väga keeruline.

gilmore 09.03.2010

© Tiigrihüppe Sihtasutus 2009
Kommentaarid/Probleemid: toimetus@koolielu.ee
Tehniline teostus Tallinna Ülikooli Informaatika Instituudi Haridustehnoloogia keskus
Vastutamatusesäte (Disclaimer)

Vastutamatusesäte (Disclaimer)

Selle portaali sisu on loodud Tiigrihüppe Sihtasutuse eestvedamisel ja toel suure hulga erinevate autorite poolt. Kuigi Tiigrihüppe Sihtasutus püüab tagada portaali sisu kõrge kvaliteedi ja tõepärasuse, ei väljenda siin avaldatud materjalid Tiigrihüppe Sihtasutuse ametlikke seisukohti. Sihtasutus ei vastuta siin avaldatud andmete ja materjalide kasutamise eest.

Tiigrihüppe Sihtasutuse eesmärk on hoida Koolielu portaalis sisalduv informatsioon värske ja veatu, kuid uudiste, kuulutuste, töövahendite, õppematerjalide ning aruteluteemade korrektsuse ning õigsuse eest vastutavad nende autorid.

Koolielu on loodud Tallinna Ülikooli Haridustehnoloogia Keskuse poolt Tiigrihüppe Sihtasutuse tellimusel. See baseerub Elggi platvormil ja kannab sama litsentsi – GNU avalik litsents (public license) 2. Portaalis avaldatud infolõikude ja materjalide litsents on enamasti Creative Commons Atribution-Noncommercial-Share Alike, kui seda ei ole määratud teisiti.

Kui teile tundub, et mõni Koolielu portaalis olev teade või materjal rikub teie õigusi, palun võtke ühendust Koolielu toimetajatega.

Tiigrihüppe Sihtasutus, Tammsaare tee 47, 11316 TALLINN. Telefon: 655 0290. Faks: 655 0291.