inglise keele riigieksam

õpetaja

20.02.2010

Kas keegi teab kust leida 2009 eksami vastuseid?Kursusel väideti, et rangelt salajane info.Ehk leidub siiski mõni hea ja tark inimene, kellel see olemas.

tahan ise teha ja ei huvita millised on nõuded!

paha ja rumal 21.02.2010

Ma oleks rahul, kui nad paneksid eelmise aasta eksamigi üles, mitte ainult mingid ülesandetüübid sajas keeles. Lahendaks eksami läbi ja vastused olekski enamvähem käes. Aga pole ju eksamitki! Just vaatasin. Kes sest kasu saab, et eksamit praktiliselt kaks kuud enne 2010. aasta eksamit veel üleval pole?

Kew 21.02.2010

2010 eksam ei tulegi üles, ainult kirjutamisosa on.Uus seadus olevat selline.Mina näiteks lahendasin eksamil ise ülesandeid kaasa ja polegi võimalust kontrollida, kas oli õige või ei.Ajuvaba igatahes.

õpetaja 23.02.2010

vabandust 2009 eksamit mõtlesin ikka

õpetaja 23.02.2010

Ei mahu pähe, millise põhjendusega selgitatakse eelmiste aastate materjalide mitteavaldamist. REKK peab olema asutus, mis igati aitab riigieksamiks valmistumisel, kuid reaalne elu näitab midagi muud. Saagu ükskord aru, et õpetajatel on neid reaalseid eksameid vaja näha. Kui nad ise on eksami koostamisel midagi valesti teinud ja häbenevad omi vigu, siis see ei ole veel argument piiramiseks. Mingi andmekaitseline aspekt ei tule ka mängu, sest tegemist on maksumaksja raha eest teostatud tööga, mille kättesaadavus kodanikele või maksumaksjatele peab olema piiramata. Täiesti nõme ja riik riigis olukord on meil siin tõespoolest.

Saapavabrik 25.02.2010

Ah või selline seadus on siis. Ei teadnudki.
Ma just lahendasin 2008. aasta lugemisosa (loodetavasti ei valeta aastaga) ja ei jõudnud seda kräppi ära kiruda. SELLISELE tekstile on SELLISED küsimused koostatud!! Valikvastustega lugemisülesannet mõtlen siinkohal. No ega jah, sellist jama on avalikkusele häbi näidata muidugi. Ainult õpilastest on kahju, kes sääraseid ülesandeid lahendama peavad ning kelle valikud tulevikuks mõnes mõttes eksamitulemusest sõltuvad. Tahaks neid siis vähemalt selle skisofreenilise maailmaga harjutada, kuid ka see võimalus on nüüd siis võetud.
Ma ei mõtle hetkel, et ma oskaks paremaid ülesandeid koostada, aga ma vähemalt paku ennast ka.

Kew 26.02.2010

Või selline seadus on nüüd.
Arusaadav, ega säärast jama ei julgegi avalikkusele näidata. Lahendasin mõni nädal tagasi 2008. aasta (loodetavasti ei valetia aasta kohta) lugemisosa ja kirusin tulist kurja. SELLISELE ülesandele on SELLISED küsimused koostatud!! Valikvastustega ülesannet mõtlen siinkohal. Õpilastest on kahju, kes sellises laadis eksamit tegema peavad ning kelle valikud tulevikuks tulemusest olenevad. Tahtsin neid inglise keele riigieksami skisofreenilise maailmaga harjutada, kuid nüüd võetakse viimanegi võimalus käest ära.
Ma ei ütle siinkohal muidugi, et oskaks paremaid ülesandeid koostada, kid ma ei lähe ennast pakkuma ka.
Kas meil Eestis on üldse korralikult välja õppinud testikoostajaid?

Kew 26.02.2010

Eksamikursusel räägiti ilusasti sellest millised küsimused 2009 eksamil olid raskemad , kus tehti vigu jne.Aga kui ma eksamiülesandeid ei näe,puudub ju sellisel statistikal igasugune mõte, kas te ei leia?

õpetaja 03.03.2010

© Tiigrihüppe Sihtasutus 2009
Kommentaarid/Probleemid: toimetus@koolielu.ee
Tehniline teostus Tallinna Ülikooli Informaatika Instituudi Haridustehnoloogia keskus
Vastutamatusesäte (Disclaimer)

Vastutamatusesäte (Disclaimer)

Selle portaali sisu on loodud Tiigrihüppe Sihtasutuse eestvedamisel ja toel suure hulga erinevate autorite poolt. Kuigi Tiigrihüppe Sihtasutus püüab tagada portaali sisu kõrge kvaliteedi ja tõepärasuse, ei väljenda siin avaldatud materjalid Tiigrihüppe Sihtasutuse ametlikke seisukohti. Sihtasutus ei vastuta siin avaldatud andmete ja materjalide kasutamise eest.

Tiigrihüppe Sihtasutuse eesmärk on hoida Koolielu portaalis sisalduv informatsioon värske ja veatu, kuid uudiste, kuulutuste, töövahendite, õppematerjalide ning aruteluteemade korrektsuse ning õigsuse eest vastutavad nende autorid.

Koolielu on loodud Tallinna Ülikooli Haridustehnoloogia Keskuse poolt Tiigrihüppe Sihtasutuse tellimusel. See baseerub Elggi platvormil ja kannab sama litsentsi – GNU avalik litsents (public license) 2. Portaalis avaldatud infolõikude ja materjalide litsents on enamasti Creative Commons Atribution-Noncommercial-Share Alike, kui seda ei ole määratud teisiti.

Kui teile tundub, et mõni Koolielu portaalis olev teade või materjal rikub teie õigusi, palun võtke ühendust Koolielu toimetajatega.

Tiigrihüppe Sihtasutus, Tammsaare tee 47, 11316 TALLINN. Telefon: 655 0290. Faks: 655 0291.