Õpetajate vallandamine

Mare

29.08.2010

Kuidas suhtute sellesse, mis toimub Türil-vaadake täpsemalt ajalehest Järva Teataja.

Mina olen üks Türi õpetaja.
Muidugi ei meeldi töötajatele eesootav koondamine ja uus konkureerimine. Mulle ka ei meeldi, aga kui peab, siis peab. Konkureerin ja loodan, et osutun valituks. Kogu mu elu on ju siin. Mulle meeldib see töö, mida teen.
Kui mind aga välja jäetakse, siis võtan seda vägagi isiklikult. Kogu selle aja on aina räägitud, et alles jäävad parimad. Päris kehv on ennast korraga mingi õpetajarämpsuna tunda. Et siis kõik need aastad olen oma koolis justkui väga ebakvaliteetset tööd teinud. Jutud lähevad kõigile õpetajatele korda, kuidas seda välja näidatakse, on iseasi.
Muide, meid ei vallandata. Olemasolevad koolid lõpetavad oma töö, luuakse kaks uut. uued koolid korraldavad uutele töötajatele konkursi. Mis lõppkokkuvõttes polegi paha. Kõik on seaduslik.
Huvitav, millised olnuks siis alternatiivid?
Alustatagu siis uuelt lehelt.

Õ 29.08.2010

Mõte võis olla hea, aga välja kukkus halvasti. Lugesin just Järva Teatajat ja kahjuks ka kommentaare, ei tahaks olla nende õpetajate nahas, keda nimeliselt välja tuuakse kui halbu õpetajaid. Minu teada pole siiani suudetud defineerida hea õpetaja olemust. Leidsin "pahade õpetajate" loetelust nii mõnegi tuttava nime, kes on saanud tunnustust nii maakondlikul kui ka vabariiklikul tasandil. See tõestab ainult ühte-õpetaja headust on raske mõõta. Kes on siis need parimad, kes edasi töötavad? Jään huviga tulemust ootama, eks selline tuulutamine ootab meid paljusid ees.

Eve 30.08.2010

Nojah. Tänapäeva virtuaalne maailm on laiem kui miski muu. Kui õpilased ( lapsevanemad) tahavad, võivad nad suhteliselt anonüümselt ajalehe kommentaariumisse õpetajate nimesid üles riputada. Ise pole millegagi rahul, aga oma nime all esineda kardavad. Tõeliselt madalad tegelased!
Edu ja vastupidavust L. Aluojale ja A. Seljamaale, keda aktiivselt poriga pillutakse.

Õ 30.08.2010

Link http://www.jt.ee/?id=305077

Artikli 30.08.2010

Kui Te räägite seljatamisest ja konkurentsist, siis pole kerge aru saada noist õpsidest, kes istuvad ja istuvad aastaid oma toolil ja ütlevad, et "minu pärast jääb mõnelgi õpilasel see kool lõpetamatta."
Kui sellised ja sinna juurde kardinaalselt erinevad teisest sordist õpsid aastaid igasugu õpilasrämpsu edasi lasevad seda ainult selleks, et ise püsida oma toolil. Need õpetajad on ajast ja arust, nad ei taipa tänapäeva ühiskonna imesid, mida viivad läbi meie teod - õpetajatele nende endi pandud "hinded".

sokolova 11.09.2010

© Tiigrihüppe Sihtasutus 2009
Kommentaarid/Probleemid: toimetus@koolielu.ee
Tehniline teostus Tallinna Ülikooli Informaatika Instituudi Haridustehnoloogia keskus
Vastutamatusesäte (Disclaimer)

Vastutamatusesäte (Disclaimer)

Selle portaali sisu on loodud Tiigrihüppe Sihtasutuse eestvedamisel ja toel suure hulga erinevate autorite poolt. Kuigi Tiigrihüppe Sihtasutus püüab tagada portaali sisu kõrge kvaliteedi ja tõepärasuse, ei väljenda siin avaldatud materjalid Tiigrihüppe Sihtasutuse ametlikke seisukohti. Sihtasutus ei vastuta siin avaldatud andmete ja materjalide kasutamise eest.

Tiigrihüppe Sihtasutuse eesmärk on hoida Koolielu portaalis sisalduv informatsioon värske ja veatu, kuid uudiste, kuulutuste, töövahendite, õppematerjalide ning aruteluteemade korrektsuse ning õigsuse eest vastutavad nende autorid.

Koolielu on loodud Tallinna Ülikooli Haridustehnoloogia Keskuse poolt Tiigrihüppe Sihtasutuse tellimusel. See baseerub Elggi platvormil ja kannab sama litsentsi – GNU avalik litsents (public license) 2. Portaalis avaldatud infolõikude ja materjalide litsents on enamasti Creative Commons Atribution-Noncommercial-Share Alike, kui seda ei ole määratud teisiti.

Kui teile tundub, et mõni Koolielu portaalis olev teade või materjal rikub teie õigusi, palun võtke ühendust Koolielu toimetajatega.

Tiigrihüppe Sihtasutus, Tammsaare tee 47, 11316 TALLINN. Telefon: 655 0290. Faks: 655 0291.