e-kool

loll lapsevanem

01.09.2010

Kallid inimesed!
Seletage palun lollile lapsevanemale, mis jama see e-kooliga jälle on? Mis krdi pärast seda iga aasta muutma peab?

Ei muudeta igal aastal. Eelmine e-kool tõõtas 8 aastat, nüüd tehti ümber. Eks ta on algul tavakasutajale tülikas ja harjumatu, aga oma kooli administraatorina näen juba positiivset ka. Kannatust! :)

ei ole loll :) 01.09.2010

Ei muudeta igal aastal. Eelmine e-kool tõõtas 8 aastat, nüüd tehti ümber. Eks ta on algul tavakasutajale tülikas ja harjumatu, aga oma kooli administraatorina näen juba positiivset ka. Kannatust! :)

ei ole loll :) 01.09.2010

See tark administraator võiks neid positiivseid asju siis seletada, sest mina näen ainult tohutut hulka lisalahtreid, iga tavapärase liigutusega (nt puudujate või hinnete märkimine, koduülesannete lisamine) kaasnevat tohutut hulka mõttetuid lisaklikke) salvesta-edasi-tagasi-jne ja sellega kaasnevat jubedat närvi-ja ajakulu. Ma arvan, et ainus põhjus seda juba siiski kenasti toiminud süsteemi muuta, oli see, et mingi teine e-kooli arendaja tahtis ka suurt hunnikut pappi teenida.

tige juba 01.09.2010

Vabandan mõttetu lisakoma pärast "muuta" järel, aga ma olen lihtsalt väga tige praegu.

tige juba 01.09.2010

Uuendused ei ole halvad, isegi kasulikud võivad need mõnikord olla. Küllap on nii nagu alati, kui midagi muudetakse, siis algul on neid, kellele asi kohe üldse ei meeldi, hiljem harjutakse ja leitakse, et uuendused olid siiski vajalikud.

positiivsust 01.09.2010

Uuendusi tuli ka suht hiljuti vähem kui aasta eest, kui osad asjad omajagu muutusid, kuigi õnneks mitte sisuliselt.
Uus e-kool on aga katastroof. Lapsevanema seisukohalt ehk isegi mitte väga, kuid õpetaja elu muudab see tunduvalt keerukamaks, sest lihtsad lahendused , mis olid aastatega sissekulunud enam ei tööta ja tavaliste tööasjade tegemine võtab kordi kauem aega.
Loodan et see e-kooli uuendus viib selleni et koolid hakkavad kaaluma paberpäevikutele tagasi minemist või vähemalt luuakse uus paraleelne e-kool mis arvestab ka õpetajate kasutusmugavustega.

siiski 02.09.2010

Ma nii ootan, et keegi mulle lihtsate sõnadega ära seletaks, milles peitub nende uuenduste positiivne külg. Sest oma peaga ma välja ei mõtle, miks pean harjuma nende muudatustega, mis minu töö palju raskemaks teevad.
Ma ausaltöelda ei mäleta, kas keegi on minult küsinud, kuidas ma eelmise e-kooliga rahul olen ja milliseid parandusi sooviksin. Praegu on lugu nii, et isegi e-kooli koolituselt tulnud kolleeg ei saanud paljudest asjadest aru.

kadri - positiivne muidu küll 02.09.2010

Järjest "huvitavamaks" läheb...
Kui 31. augustil oli uus e-kool veel kuidagi arusaadav, siis 1. septembrist enam üldegi mitte. Ei ole enam foorumit, lapsevanemate külastamist pole kusagilt enam näha. Kuidas nüüd läbi e-kooli lastevanematega suhelda?
See e-kool on hetkel ikka väga "poolik". Kas e-kooli arendajad pole mitte hiljaks jäänud? Juba 2. september, aga mõned koolid pole veel saanudki uude e-kooli.
Nüüd on isegi uue ekooli "Ajaveeb" kadunud (31. augustil veel oli) , sealt sai abi.
Hindeid tuleb kõik ühekaupa sisestada (nt KT hindeid) - väga ebamugav.
Puudumised samuti ühekaupa. Mina nii klassijuhatajana kui ka aineõpetajana pean õpilase puuduma panema iga tunni eraldi. (Varem sai kuupäevaliselt sisestada terve päeva(d)
Õpetaja töö on e-koolis ikka hoopis raskemaks tehtud.

õpetaja, kellele üldiselt eKool tegelikult meeldib 02.09.2010

Täna 2. september, e-kool ei avane, lihtsalt ketrab otsingut ja kõik! Jälle peab topeltarvepidamist tegema!

ka õpetaja 02.09.2010

See on lihtsalt jube, kui palju mõttetut lisatööd see õpetajale toob. Uus peaks ju elu kergemaks muutma, mitte aeganõudvamaks. Samuti on seal palju jaburat. Kontrolltööde graafikust klassi tööde aega ei näe, samas kõik hindelised ülesanded lähevad automaatselt kontrolltöö nime alla, isegi siis, kui neid kontrolltööna ei fikseeri. Hinnete ja puudumiste panekule kulub varasemaga võrreldes nüüd ju meeleteult lisaaega.

õpetaja 02.09.2010

© Tiigrihüppe Sihtasutus 2009
Kommentaarid/Probleemid: toimetus@koolielu.ee
Tehniline teostus Tallinna Ülikooli Informaatika Instituudi Haridustehnoloogia keskus
Vastutamatusesäte (Disclaimer)

Vastutamatusesäte (Disclaimer)

Selle portaali sisu on loodud Tiigrihüppe Sihtasutuse eestvedamisel ja toel suure hulga erinevate autorite poolt. Kuigi Tiigrihüppe Sihtasutus püüab tagada portaali sisu kõrge kvaliteedi ja tõepärasuse, ei väljenda siin avaldatud materjalid Tiigrihüppe Sihtasutuse ametlikke seisukohti. Sihtasutus ei vastuta siin avaldatud andmete ja materjalide kasutamise eest.

Tiigrihüppe Sihtasutuse eesmärk on hoida Koolielu portaalis sisalduv informatsioon värske ja veatu, kuid uudiste, kuulutuste, töövahendite, õppematerjalide ning aruteluteemade korrektsuse ning õigsuse eest vastutavad nende autorid.

Koolielu on loodud Tallinna Ülikooli Haridustehnoloogia Keskuse poolt Tiigrihüppe Sihtasutuse tellimusel. See baseerub Elggi platvormil ja kannab sama litsentsi – GNU avalik litsents (public license) 2. Portaalis avaldatud infolõikude ja materjalide litsents on enamasti Creative Commons Atribution-Noncommercial-Share Alike, kui seda ei ole määratud teisiti.

Kui teile tundub, et mõni Koolielu portaalis olev teade või materjal rikub teie õigusi, palun võtke ühendust Koolielu toimetajatega.

Tiigrihüppe Sihtasutus, Tammsaare tee 47, 11316 TALLINN. Telefon: 655 0290. Faks: 655 0291.